Vår historia

Varumärket Auðgeirr grundades år 2020 med målet att skapa ett erbjudande av varor till köket med hög kvalitet, vacker design och som är lätta att jobba med. Vi har ett stort intresse för matlagning och vet att bra utrustning i köket gör matlagningen både mycket roligare och lättare. Vi menar också att design är viktigt och att man skall tycka om de verktyg och den utrustning man jobbar med.

Efter att varit i kontakt och dialog med ett flertal olika leverantörer och efter att ha designat, testat och värderat en mängd olika produkter, har vi tagit fram ett urval av produkter, som väl möter de krav och förväntningar vi hade när vi började detta arbete.

Även om sortimentet är långt ifrån färdigt så är vi är själva väldigt nöjda med vad vi fått fram hittils och vi har dessutom fått mycket bra kritik från både professionella kockar så väl som från glada amatörer och och hoppas att ni tycker likadant!

Vad betyder Auðgeirr?

Själva namnet Auðgeirr är ett fornnordiskt mansnamn som härstammar från det gamla Anglosaxiska namnet Edgar. Namnet är sammansatt av ”auður” som betyder rikedom eller välstånd och ”geir” som betyder spjut eller svärd.

Namnet förekom i Norden under medeltiden och bars av flera framstående svärdsmän och krigare. Idag finns det så vitt vi vet ingen person i Norden som bär namnet. 

Vårt erbjudande

Auðgeirrs sortiment är under uppbyggnad och fler varor kommer. Alla nya produkter genomgår en gedigen testning för att garantera en god kvalitet och design samt att de är funktionella att använda.

Kom gärna med förslag på produkter du skulle vilja se i sortimentet framöver.

Om bolaget:

Urban and Active AB

Organisationsnummer: 559301-1579

Milstensvägen 14, 174 62 Sundbyberg

E-post: info@audgeirr.se

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen